• Trump, familia și Giuliani susțin teoria fraudei electorale
  • Trump continuă acțiunile în instanță în statele unde consideră că a fost furat
  • Trump are peste 70 milioane voturi, Biden peste 74

Nu-i de mirare că Trump nu i-a dat celebrul telefon de felicitare lui Biden. În continuare, discursul lui este despre FRAUDĂ. Și el, și familia, și echipa de avocați acuză că democrații au furat voturi acolo unde era nevoie ca să câștige statele-cheie.

Ștefan Ionescu, corespondent: Imediat ce s-a trezit, Donald Trump a deschis contul de Twitter, așa cum îi stă lui foarte bine, și printre primele postări a fost opinia unui contributor al postului Fox News, care spunea că alegerile au fost furate și că mașinăriile electorale din marile orașe sunt corupte. O altă părere postată este a unui avocat, care spune că acuzațiile de fraudă trebuie analizate.

La fel au făcut și fiii lui Trump – tot pe Twitter s-au exprimat. Eric Trump a cerut o renumărare manuală a tuturor voturilor, iar celălalt fiu al președintelui, Donald Trump Jr., a comentat ironic faptul că democrații au acuzat Rusia de intervenție în alegeri acum 4 ani, iar acum spun că alegerile nu pot fi fraudate. Sunt și alte păreri în familia președintelui: CNN spune că ginerele lui Trump, Jared Kushner, ginerele lui Trump l-ar fi abordat pentru a-i sugera să accepte înfrângerea – o informație negată de echipa de campanie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

La fel cred și alți politicieni republicani: că Trump trebuie să renunțe. Guvernatorul din Maryland, Larry Hogan, speră că Trump va accepta înfrângerea în câteva zile, iar senatorii republicani, Mitt Romney și Lisa Murkowski l-au felicitat deja pe Biden pentru victorie. Până acum, nici măcar Rudy Giuliani nu a adus dovezi concrete, dar s-a exprimat și el foarte mult pe Twitter – a scris că la aceste alegeri au votat și morții – dându-l exemplu pe fostul boxer Joe Frazier, decedat în 2011, și pe bunicul actorului Will Smith.

De altfel tema fraudei electorale este clar una generală a echipei Trump. Prima reacție a lui Trump după declararea lui Biden câștigător, a fost să-l acuze pe rival. La nivel de partid, reacțiile democraților au fost pe linia exprimată de Joe Biden și Kamala Harris, au vorbit foarte mult de unificarea țării, de unitate între cele două tabere și au vorbit foarte mult despre pandemia de Covid-19. Cu toții speră ca Joe Biden să prezinte, în următoarele zile, un plan de combatere a virusului”