• Donald Trump a fost penalizat la vot pentru gestionarea pandemiei.
  • SUA au cele mai multe cazuri de COVID din lume.
  • Sunt 30 de milioane infectați și peste 500.000 decese.
  • Administrația Trump a reacționat târziu și a minimalizat efectele pandemiei.
  • Trump a promis un vaccin înainte de alegeri, acesta a venit mai târziu.

Pandemia din 2020 a fost nemilioasă cu sutele de mii de persoane care au murit, cu milioanele care și-au pierdut locurile de muncă sau cu unii politicieni. Donald Trump a plătit scump pentru modul în care a abordat pandemia: a pierdut alegerile din noiembrie în fața lui Joe Biden.

Trump a început prin a minimaliza efectele pandemiei, i-a contrazis pe specialiști și le-a transmis americanilor să nu se teamă, coronavirusul nu este o problemă serioasă.

Multă lume crede că se va duce în aprilie cu căldura. Pe măsură ce apare căldura. În mod normal, dispare în aprilie. Suntem într-un moment grozav. Cred că este o problemă ce o să dispară, dar am pierdut aproape 1.000 de puncte ieri în piață. Asta se încheie, o să se încheie. Să sperăm că mai devreme decât mai târziu”, spunea Donald Trump.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Trump, lovit și de economie

Pandemia l-a lovit pe Trump unde l-a durut cel mai rău, în economie. Se lăuda cu performanțele sale economice, cu cel mai mic șomaj din istoria Statelor Unite. Pandemia a ras totul, numărul de șomeri a explodat, numeroase afaceri au început să se închidă, Trump s-a opus măsurilor de închidere, a cerut ca școlile să fie deschise.

Economia noastră o să revină foarte, foarte puternică. Am făcut-o o dată, o s-o fac din nou și o să fie la fel de puternică”, mai spunea fostul președinte al Statelor Unite.