• Donald Trump l-a grațiat pe George Papadopoulos, un fost informator rus.
  • Papadopoulos s-a declarat vinovat în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.
  • În prag de Crăciun, Trump a acordat grațieri complete către 15 persoane.

Președintele Donald Trump l-a grațiat pe George Papadopoulos, un fost asistent de campanie care s-a declarat vinovat în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, anunță REUTERS.

Totodată, Trump l-a grațiat și pe Alex van der Zwaan, în vârstă de 36 de ani, ginerele olandez al miliardarului rus German Khan.

Van der Zwaan a fost condamnat la 30 de zile de închisoare și amendat cu 20.000 de dolari pentru că i-a mințit pe anchetatorii consilierului special american despre contactele cu un oficial în campania din 2016 a lui Trump.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Trump grațiază în masă

Acestea sunt doar câteva nume care au fost inculuse în valul de grațieri de dinaintea Crăciunului anunțat de Casa Albă. Trump a acordat grațieri complete către 15 persoane și a comutat toate sau o parte din sentințele altor cinci.

Lista grațierilor și comutărilor a inclus trei foști parlamentari republicani. De asemenea, au fost graționați foști membri ai serviciilor americane – Nicholas Slatten, Paul Slough, Evan Liberty și Dustin Heard – care au fost condamnați pentru uciderea civililor irakieni în timp ce lucrau ca antreprenori în 2007.

Papadopoulos, în vârstă de 33 de ani, a fost consilier la campania din 2016 a lui Trump. El a pledat vinovat în 2017 că a mințit agenții FBI cu privire la momentul și semnificația contactelor sale cu persoane care pretindeau că au legături cu oficiali ruși de vârf.