• Trump și-a recunoscut în premieră înfrângerea în alegerile prezidențiale
  • Trump: „Să fiu președintele vostru a fost onoarea vieții mele”
  • Presa americană: Trump ar lua în calcul să se autograțieze

Bătălia de la Washington l-a îngenunchiat pe Trump. Acceptă, în premieră, că a pierdut. Asigură lumea că nu va pune piedici în predarea puterii la administrația Biden.

„O nouă administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie. Prioritatea mea acum este să asigur o tranziție liniștită, ordonată și fără cusur a puterii. Este un moment pentru reconciliere și vindecare, anul 2020 a fost plin de provocări pentru națiune”, a spus Trump.

Trump a schimbat radical tonul discursului după noaptea rușinii de la Washington. Democrațîi cer suspendarea lui imediată. Încă două săptămâni cu el este periculos și rușinos, spun adversarii săi. Vicepreședintelui Pence i se cere să invoce articolul 25 al Constituției care spune că dacă președintele este în incapacitate să conducă, locul îi este luat de vicepreședinte.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Ca să se pună la adăpost de posibile condamnări, Trump ar lua în calcul să se autograțieze, susține presă americană. Și-a primit înfrângerea, dar lasă deschisă revenirea.

„Pentru cetățenii americani: Să fiu Președintele vostru a fost onoarea vieții mele. Pentru toți minunății mei suporteri: Știu că sunteți dezamăgiți, dar vreau să știți că incredibilă noastră călătorie este doar la început. Va mulțumesc, să fiți binecuvîntați. Dumnezeu să binecuvînteze America”, a mai spus Trump.

Donald Trump a anunțat că nu va participa la ceremonia inaugurării președinției lui Joe Biden pe 20 ianuarie.