Fostul președinte american, Donald Trump, și-a dorit să trimită din cetățenii americani infectați cu coronavirus în închisoarea din Golful Guantanamo, Cuba, pentru a-i împiedica să răspândească boala COVID-19 în Statele Unite.

În primele luni ale pandemiei, Donald Trump a sugerat că americanii infectați cu virusul SARS-CoV-2 în străinătate nu ar trebui aduși înapoi acasă pentru a primi îngrijiri, ci ar trebui să fie izolați la centrul de detenție din Cuba, se arată într-o investigație a jurnaliștilor Yasmeen Abutaleb și Damian Paletta de la publicația Washington Post, potrivit The Telegraph.

„N-avem noi o insulă?”, a întrebat fostul președinte american în timpul unei întruniri în februarie 2020.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Trump ar fi adus ideea pentru a doua oară în discuție, spunând că: „importăm mărfuri și nu un virus”. Ideea sa, însă, nu a fost niciodată adoptată.

Oficialii au răspuns că soluția de a trimite turiști americani în același loc cu unii dintre cei mai periculoși infractori din lume nu era deloc eficientă și, de fapt, ar fi costat vieți.

Când 14 americani infectați cu coronavirus au fost aduși înapoi în Statele Unite, de pe nava de croazieră Diamond Princess din Japonia, Trump ar fi vrut să-l concedieze pe oficialul departamentului de stat care a organizat repatrierea.

Decizia „îi dublează numărul de îmbolnăviri peste noapte”, a precizat Trump la momentul respectiv.

De altfel, răspunsurile ambigue ale fostului președinte în timpul pandemiei de COVID-19 le-au încetinit demersurile oficialilor din domeniul sănătății.