• Președintele SUA a fost acuzat că i-a pus în pericol de infectare pe agenții din Secret Service.
  • Cei doi agenți care l-au însoțit în mașină au fost echipați corespunzător să nu se infecteze cu virusul SARS-CoV-2.
  • În schimb, Melania Trump și-a protejat agenții de la Secret Service.

Dornic să să afeșeze în public, după ce a transmis că este infectat cu virusul SARS-CoV-2, Donald Trump, președintele Statelor Unite, a făcut o baie de mulțime, duminică, după ce a părăsit spitalul Walter Reed.

Președintele SUA i-a salutat pe cei aflați în public de pe bancheta din spate a unui Chevrolet Suburuban negru, făcând frenetic cu mâna pe geam, în vreme ce doi agenți ai serviciului secret american erau îmbrăcați în combinezoane precum cele folosite de medici, cu măști de protecție și ochelari de protecție în același timp, conform CNN. Parada lui Trump a durat doar câteva secunde, iar acesta părea foarte relaxat, deși fusese depistat pozitiv cu noul coronavirus. În limuzina sa, spațiul era restrâns și, astfel, nu s-a putut fi pus problema de distanțare socială între el, șofer și agent.

A fost, așadar, o imagine izbitoare pentru un președinte care pretinde că „înțelege” acum virusul după ce la contractat. De partea cealaltă, membrii Serviciului Secret s-au arătat îngrijorați cu privire la faptul că mulți agenți au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, după ce au participat la mitingurile politice ale președintelui Trump, pe care el a insistat să le mențină chiar și împotriva orientărilor federale de sănătate. Unii dintre agenți au fost nevoiți să lucreze multe ore în plus, în timp ce alții „serveau” auto-carantina.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Frustrare în rândul agenților

Situația privind infectarea lui Donald Trump a tulburat mulți dintre agenții Secret Service și, potrivit sursei citate, cei care l-au însoțit pe Trump în această mini-paradă ar trebuit să intre rapid în carantină. Melania Trump, soția președintelui SUA, a refuzat să-l viziteze pe acesta, în spital, de teamă de a nu-și expune agenții la o posibilă infectare. „Este un gest iresponsabil și nu puteai spune nu”, s-a plâns unul dintre agenți.

Răspunsul de la Casa Albă nu a întârziat să apară în acest caz. Astfel, s-a precizat că SUV-ul în care se afla Trump nu este numai antiglonț, ci și sigilat ermetic împotriva atacurilor chimice.