• Donald Trump a recunoscut, duminică, pentru prima dată, că a pierdut alegerile prezidențiale din 2020 în fața președintelui ales, Joe Biden.
  • Trump a avut o avalanșă de mesaje postate pe Twitter.
  • „A câștigat pentru că alegerile au fost trucate”, a scris Trump, referindu-se la Biden.

Pentru prima dată după alegerile prezindețiale din SUA, Donald Trump și-a recunoscut înfrângerea în fața președintelui ales Joe Biden, potrivit businessinsider.com. De când Biden a fost ales președintele Americii, Administrația Trump refuzat să coopereze cu echipa de tranziție Biden.

Duminică, Donald Trump a lansat o serie de postări pe Twitter, unde a acceptat ideea înfrângerii sale din alegeri. În ciuda acestui aspect, Trump a scris că Biden a câștigat alegerile pentru că procesul a fost compromis. „A câștigat pentru că alegerile au fost trucate”, a scris Trump.

Trump: „Alegerile prin poștă sunt o glumă bolnavă!”

„Toate greșelile mecanice care au avut loc în Noaptea Alegerilor au fost într-adevăr prinse încercând să fure voturi”, a adăugat el. „Au reușit, totuși, fără să fie prinși. Alegerile prin poștă sunt o glumă bolnavă!”, a mai reacționat Trump, pe Twitter.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Biden a câștigat alegerile cu 306 voturi ale Colegiului Electoral, cu mult peste cele 270 de voturi necesare pentru a câștiga președinția. De partea cealaltă, Trump a obținut 232 de voturi electorale.

Mai mult, echipa de campanie a lui Trump a emis o serie de procese în unele state swing, pentru a susține cererile de fraudă ale alegătorilor, dar acestea nu au avut succes în instanță.