• Donald Trump și Melania s-au vaccinat, în secret, împotriva Covid-19, când încă se aflau la Casa Albă
  • Dezvăluirea a fost făcută după ce Trump și-a încurajat susținătorii să se vaccineze împotriva coronavirusului
  • Totodată, Trump a susținut mișcare anti-vaccinistă
  • A fost primul președinte american care a avut dicursuri și atitudini anti-vaccinare

Donald Trump și Melania s-au vaccinat, în secret, împotriva Covid-19 în luna ianuarie, când încă se aflau la Casa Albă, declară un consilier al fostului președinte american, potrivit The Guardian.

Dezvăluirea a fost făcută după ce Trump și-a încurajat susținătorii să se vaccineze împotriva coronavirusului, în cadrul discursului pe care l-a susținut la CPAC (Conservative Political Action Conference), reuniunea anuală a activiștilor și oficialilor aleși republicani din SUA. Acesta le-a transmis atunci americanilor „cât de nedureros este vaccinul, astfel că toată lumea ar trebui să meargă să îl facă”.

Donald Trump a încurajat americanii să se vaccineze

Trump și-a încurajat simpatizanții, în ciuda faptului că unuii dintre ei s-au arătat extrem de sceptici față de vaccinare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Îndemnul a fost rapid semnalat ca o schimbare notabilă a declarațiilor fostului președinte, deoarece în timpul mandatului său, Trump a negat vehement gravitatea pandemiei și nu a respectat măsurile de siguranță.

Un oficial al Casei Albe a declarat, la jumătatea lunii decembrie, că lui Trump nu i se va administra vaccinul împotriva COVID-19 până când acesta nu îi va fi recomandat de echipa medicală de la Casa Albă.

Oficialul a mai precizat și că fostul președinte beneficia de un cocktail de anticopri care i-a fost adminitrat în perioada în care a fost infectat cu COVID-19.

Trump a susținut mișcare anti-vaccinistă

Cu mult înainte de pandemia de coronavirus, fostul președinte a contribuit, de asemenea, la alimentarea mișcării anti-vaccinare din SUA, trimițând pe Twitter afirmații conspirative și interogând oamenii de știință.

„Cred că vaccinurile pot fi foarte periculoase. Și, evident, știți, o mulțime de oameni vorbesc despre vaccinuri cu copii cu privire la autism ”, a spus el în 2009. 

Discursul a fost repetat și în timpul campaniei prezidențiale, atunci când a susținut dezinformarea despre vaccinurile care ar trebui administrate copiilor.

Un studiu, publicat în Jurnalul de Psihologie Socială Experimentală, a concluzionat că Trump este „primul președinte american care a avut dicursuri și atitudini anti-vaccinare” și că „alegătorii lui Trump erau mult mai preocupați de vaccinuri decât alți americani”.