• Astăzi este ultima zi a campaniei electorale din Statele Unite.
  • Pe 3 noiembrie sunt programate alegerile prezidințiale din SUA.
  • Donald Trump mizează pe statul Pennsylvania, pe ultima sută de metri, înaintea alegerilor.

Rezultatul alegerilor este decis de un număr mic de state. Acestea sunt numite swing states, adică state care pot fi câștigate de oricare dintre cei doi candidați. Sunt opusul statelor sigure, unde partidul învingător este clar încă de dinainte să se voteze.

Donald Trump știe că drumul către al doilea mandat trece prin aceste state, unde nimic nu este încă decis. Nu stă bine în sondaje nici acolo, așa că și-a concentrat eforturile în ultima săptămână de campanie în aceste state.
Astăzi are cinci mitinguri, două în Michigan, și câte unul în Wisconsin, Carolina de Nord și în orașul natal al lui Biden, Scanton, din Pennsylvania.

„Acesta este statul în care vom salva visul american”

Acest stat este cheia lui Trump. De aceea a organizat șapte mitinguri, în Pennsylvania, în ultima săptămână, mai mult ca în orice alt stat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Acesta este statul în care vom salva visul american. Pe 3 noiembrie vom câștiga Pennsylvania și vom câștiga alți patru ani în foarte frumoasa Casă Albă”, a declarat Donald Trump. Melania Trump, care nu s-a implicat foarte mult în campanie, a mers la mai multe mitinguri electorale în Pennsylvania. Republicanii speră să fie arma lor secretă. Acum patru ani, au câștigat statul la mustață.

„Când am venit în Pennsylvania acum patru ani, mai erau doar câteva zile până la vot, un vot care a sfidat sondajele. Când ați votat pentru președintele Trump, ați votat pentru președintele poporului”, spunea Melania Trump.

Când am venit în Pennsylvania acum patru ani, mai erau doar câteva zile până la vot, un vot care a sfidat sondajele. Când ați votat pentru președintele Trump, ați votat pentru președintele poporului. În ultima săptămână de campanie din 2016, a vizitat 12 state și a făcut cele mai multe mitinguri în Florida și Michigan.

Democrații merg pe mâna reclamelor TV

Anul acesta, a fost diferit. În ultimele 7 zile, a mers doar în 10 state iar centrul de greutate a fost Pennsylvania. Deși stă prost în sondaje, Donald Trump este încălzit de entuziasmul oamenilor care vin la mitingurile sale. „Avem cele mai mari mulțimi din istoria politicii. Și cred că o să vedeți în curând ce înseamnă asta”, afirma Trump.

Pe final de campanie, echipele lui Trump și Biden mizează pe lucruri total diferite. Republicanii merg din ușă în ușă ca să-i scoată pe oameni la vot. Au vorbit deja cu peste 150 de milioane de alegători, de două ori mai mulți ca în 2016. În schimb, democrații bagă milioanele de dolari, primite de la donatorii bogați, în reclame TV.