Donald Trump spune că imigranții au „gene proaste”, într-un nou interviu

Într-un interviu difuzat luni dimineață în cadrul emisiunii „The Hugh Hewitt Show”, fostul președinte Donald Trump a criticat-o pe vicepreședinta Kamala Harris pentru politicile sale privind granița de sud și a sugerat că migranții au „gene proaste”, conform NBC News.

Atacul la adresa politicilor lui Harris

Când te uiți la lucrurile pe care le propune, sunt atât de îndepărtate încât nu are nicio idee. Cum ar fi să permită oamenilor să vină la o graniță deschisă, dintre care 13.000 au fost criminali”, a spus Trump, referindu-se la propunerile vicepreședintelui Kamala Harris privind imigrația.

Mulți dintre ei au ucis mult mai mult de o persoană, iar acum trăiesc fericiți în Statele Unite”, a adăugat el. „Știți, criminalii – eu cred asta – au asta în gena lor. Și avem o mulțime de gene proaste în țara noastră chiar acum. Au plecat, au venit în țara noastră 425.000 de oameni care nu ar trebui să fie aici, care sunt criminali”.

Trump a invocat mult timp retorica denigratoare atunci când a discutat despre imigrație. El și-a lansat campania prezidențială din 2016 comentând că Mexicul „nu trimite cei mai buni” oameni.

De atunci, comentariile sale s-au intensificat, acuzând imigranții că „otrăvesc sângele țării”, o frază pe care campania lui Biden a comparat-o cu Adolf Hitler și care a atras reproșuri din partea parlamentarilor republicani.

Aceasta nu este prima dată când Trump a invocat știința rasială, scrie NBC News. În 2020, el a lăudat o mulțime aproape numai albă la un miting în Minnesota pentru că are gene bune, indicând o credință care a fost promovată de suprematiștii albi numită „teoria calului de curse”.

Aveți gene bune. Știți asta, nu? Aveți gene bune. În mare parte este vorba despre gene, nu-i așa, nu credeți? Teoria calului de curse. Crezi că suntem atât de diferiți? Aveți gene bune în Minnesota”, a spus Trump la mitingul din 2020.

Exit mobile version