Donald Trump spune că unul dintre vaccinurile Covid ar trebui să fie numit „Trumpcine”

Sursa foto: Shutterstock
  • Fostul președinte al Statelor Unite a susținut că unul dintre vaccinuri ar trebui să-i poarte numele.
  • Trump a făcut această afirmație în timpul unui discurs adresat Partidului Republican.
  • Donald Trump și-a atribuit meritul dezvoltării unui vaccin împotriva Covid-19.

Fostul președinte al Statelor Unite a susținut că unul dintre vaccinuri ar trebui să-i poarte numele, în timpul unui discurs adresat Partidului Republican.

„Suntem adunați în această seară pentru a vorbi despre viitorul partidului republican”. Invitat de onoare la întâlnirea donatorilor „marelui partid istoric” („GOP” în versiunea originală) de sâmbătă, 10 aprilie, Donald Trump nu a omis să facă din nou prima pagină a presei americane cu noi escapade și insulte față de unii republicani, după cum a raportat The Independent.

În timpul acestui discurs, în care a indicat că nu are „nicio îndoială” cu privire la preluarea Senatului și a Camerei Reprezentanților în 2022, Donald Trump și-a atribuit meritul dezvoltării unui vaccin împotriva Covid-19. „Ar trebui să-l numească Trumpcine”, a spus el adunării sale. Fostul președinte a lăudat, de asemenea, modul în care a tratat epidemia, deși a provocat peste 400.000 de decese în timpul președinției sale.

Trump nu l-a uitat pe Fauci

El i-a lăudat pe guvernanții republicani care au menținut afacerile deschise în statele lor și a adăugat o critică pentru dr. Fauci, consilierul-șef medical al președinției. „Ai văzut vreodată pe cineva atât de prost?”, a spus Trump. La sfârșitul lunii martie, Trump declarase deja că „nu îl asculta cu adevărat”.

Fostul președinte l-a acuzat și pe Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat, că nu a făcut suficient pentru a-l menține în funcție. McConnel a fost unul dintre aliații săi fermi, dar nu l-a susținut pe Trump în acuzațiile sale de fraudă electorală, pe care le-a reiterat în discursul său. „Dacă ar fi Schumer (liderul majorității democrate din Senat, notă), în locul acelui „ticălos prost” McConnell, asta nu s-ar fi întâmplat niciodată”, a spus Trump, argumentând că McConnel era un „învins”.