• „Noi vom spune: China a făcut-o. Și apoi încep să se lupte între ei, iar noi stăm și privim”, a declarat Trump în fața donatorilor Partidului Republican la un eveniment desfășurat sâmbătă seara, ora SUA, a cărui înregistrare a fost obținută de Washington Post.
  • Remarca, aparent o glumă nevinovată (China nici măcar nu deține vreun F-22), a stârnit râsete din partea publicului.
  • Dar Trump a făcut și o serie de comentarii mai serioase, abordând invazia Rusiei în Ucraina, criticându-l pe președintele Joe Biden și alianța NATO pentru că au făcut prea puțin pentru a ajuta.

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat în glumă ca națiunea sa să „pună steagul chinezesc” pe avioanele sale de luptă F-22 și să „bombardeze Rusia”, în încercarea de a înscena China și de a declanșa un război între cei doi dușmani geopolitici ai Americii.

„Noi vom spune: China a făcut-o. Și apoi încep să se lupte între ei, iar noi stăm și privim”, a declarat Trump în fața donatorilor Partidului Republican la un eveniment desfășurat sâmbătă seara, ora SUA, a cărui înregistrare a fost obținută de Washington Post.

Remarca, aparent o glumă nevinovată (China nici măcar nu deține vreun F-22), a stârnit râsete din partea publicului.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dar Trump a făcut și o serie de comentarii mai serioase, abordând invazia Rusiei în Ucraina, criticându-l pe președintele Joe Biden și alianța NATO pentru că au făcut prea puțin pentru a ajuta.

Statele Unite, NATO și diverse țări europene au declarat, cu toții, foarte public, că nu vor interveni direct cu forțe militare pentru a opri asaltul Rusiei. În schimb, ele furnizează Ucrainei echipamente militare, ajutor umanitar și bani.