Donald Trump susţine că a plătit impozite de „milioane de dolari”, dar beneficiază de facilităţi

Sursa Foto: Profimedia
  • Donald Trump respinge acuzaţiile NYT privind situaţia sa fiscală
  • Preşedintele SUA: „Am plătit taxe de milioane de dolari, dar am fost îndreptăţit, ca toată lumea, la facilităţi pentru devalorizarea activelor şi la credite fiscale
  • Donald Trump susţine că are „active extraordinare” şi o situaţie financiară „foarte impresionantă”

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat luni că a achitat impozite de „milioane de dolari”, precizând însă că este îndreptăţit la facilităţi fiscale, prin credite şi ca urmare a scăderii valorii activelor.

Donald Trump a reacţionat la un articol al cotidianului The New York Times potrivit căruia ar fi achitat impozite federale de doar 750 de dolari anual, în 2016 şi 2017, după o perioadă în care a raportat pierderi puternice ale companiilor pe care le deţine.

Am plătit taxe de milioane de dolari, dar am fost îndreptăţit, ca toată lumea, la facilităţi pentru devalorizarea activelor şi la credite fiscale. Sunt extrem de puţin îndatorat, am foarte puţine datorii în raport cu valoarea activelor”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Preşedintele SUA a subliniat că are „active extraordinare” şi o situaţie financiară „foarte impresionantă”, potrivit agenţiei Reuters.

Donald Trump a refuzat să publice declaraţiile fiscale, argumentând că este vizat de un audit al Serviciului fiscal (IRS). Însă instituţia susţine că nu există interdicţii de publicare a declaraţiilor fiscale.

Potrivit cotidianului The New York Times, Donald Trump are datorii de sute de milioane de dolari din cauza pierderilor financiare suferite de companiile pe care le deţine, astfel că profită de situaţie pentru a evita plata impozitelor.

Donald Trump susţine că New York Times a obţinut ilegal datele despre situaţia sa fiscală, dar publicaţia a respins acuzaţiile.