• Trump a postat pe Twitter: “Eliberați Minnesota, eliberați Michigan!
  • Statele Unite au aproape 40.000 de morți din cauza coronavirusului
  • Președintele american a declarat că i se par justificate unele proteste

Activişti politici conservatori susţinuţi în unele cazuri de preşedintele Donald Trump afirmă că vor intensifica protestele în Statele Unite faţă de restricţiile impuse pentru oprirea răspândirii coronavirusului, argumentând că măsurile încalcă drepturi civice, comentează cotidianul Financial Times.

Deşi protestele au implicat până acum doar un număr mic de persoane din statele Minnesota, Michigan, Kentucky, Pennsylvania şi Florida, acestea intervin în contextul în care preşedintele SUA a generat speranţe de anulare a restricţiilor deşi se înregistrează aproape 40.000 de decese cauzate de coronavirus.

Donald Trump a apelat la Twitter pentru a susţine protestele, după ce revenise asupra afirmaţiilor că ar avea autoritate „totală” să ordone relansarea activităţilor economice şi că guvernatorii statelor trebuie să ţină cont de îndemnurile lui.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Eliberaţi Minnesota, eliberaţi Michigan!„, a transmis Donald Trump prin Twitter, denunţând restricţiile impuse de guvernatori democraţi.

Întrebat dacă susţine dezordinea civică, Donald Trump a subliniat că unele proteste sunt jusificate, date fiind restricţiile antiepidemice „prea dure”. „Aceşti oameni îşi exprimă opiniile. Din punctul meu de vedere, par a fi oameni foarte responsabili. Dar au fost trataţi foarte dur„, a declarat preşedintele SUA.

Sondajele de opinie sugerează că majoritatea cetăţenilor americani susţin restricţiile.