Cum arată viitorul cu Trump și Musk la conducerea SUA? Președintele ales vrea să fuzioneze Canada cu SUA, după demisia lui Trudeau, iar CEO-ul Tesla se ceartă cu liderii europeni

Donald Trump vrea o țară și mai mare – să fuzioneze Canada cu Statele Unite, a fost mesajul președintelui, asta după anunțul demisiei lui Justin Trudeau.

Toții ochii lumii au fost pe conferința lui Trudeau, iar anunțul provoacă unde de șoc – părăsește partidul liberal, însă rămâne premier interimar până va fi ales un nou lider al partidului. Parlamentul din Canada rămâne suspendat până la acel moment, de pe 24 martie. Prilej pentru Trump să readucă în prim-plan ideea de a transforma Canada în al 51-lea stat american. „Împreună ce mare națiune ar fi” scrie Trump poetic pe Truth Social.

Între timp, mâna dreaptă a lui Trump, Elon Musk, intră în conflict cu liderii europeni.

Macron l-a acuzat pe Musk, însă fără să-i dea numele, că s-a implicat în alegeri în întreaga lume. La conferința ambasadorilor de la Paris, Macron a spus despre Musk că susține o mișcarea reacționară internațională și a dat exemplu România: ”a trebuit să anuleze alegerile prezidențiale din cauza interferenței atribuite Rusiei. Cine își imagina așa ceva în urmă cu 10 ani?” a spus Macron.

Musk, în schimb, are un dinte împotriva premierului Marii Britanii.
„Închisoare pentru Starmer” a comentat Musk pe X la o postare care susținea că susținea că Starmer a acordat prioritate combaterii abuzurilor anti-musulmane în fața condamnării unui ucigaș de copii. „Minciuni și dezinformări” a fost replica lui Starmer.

Între timp, Austria trage de volan spre dreapta. Spre extrema dreaptă.

Președintele țării, Alexander van der Bellen, l-a mandatat pe Herbert Kickl, liderul Partidului Libertății, să formeze un guvern de coaliție. Asta după ce tentativa de a forma un guvern fără partidul de extremă dreapta a eșuat.

Exit mobile version