Donald Trump vrea semnarea unui acord nuclear cu Rusia până la alegeri

Trump și Putin s-au întâlnit pentru a discuta despre summitul G7. Decizia lui Trump naște controverse Sursa Foto: Profimedia

Administraţia Trump doreşte semnarea unui acord nuclear cu Rusia, care ar putea fi finalizat în termen de o săptămână, după ce negocierile vor fi reluate.

Preşedintele american a discutat în ultimele şase luni telefonic cu omologul său, Vladimir Putin, pe tema controlului armelor.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Rybakov, afirmă că „există încă diferenţe uriaşe în abordări, inclusiv în ceea ce priveşte elementele centrale ale unui astfel de acord”. Acesta a dat de înţeles că o înţelegere iminentă nu este „realistă”, relatează Axios.

Ultimul tratat bilateral major, care limitează arsenalele nucleare, semnat de Rusia şi SUA urmează să expire pe 5 februarie. Vladimir Putin doreşte prelungirea acordului cu încă cinci ani.

„Trump a transmis în mod clar că doreşte să se încheie acordul şi cred că lui Putin i-ar plăcea foarte mult să semneze un acord cu preşedintele Trump”, a declarat negociatorul şef al delegaţiei americane, Rose Gottemoeller.