• Două imobile s-au prăbuşit azi de dimineaţă pe o stradă comercială în plin centrul Lille, în nordul Franţei, fără a se înregistra victime.
  • Potrivit primarului din Lille, în jur de zece persoane au fost evacuate în cursul nopţii şi „teoretic” nu există victime.
  • Majoritatea locuitorilor au fost mutaţi la familie sau la prieteni, a precizat primarul.

Două imobile s-au prăbuşit azi de dimineaţă pe o stradă comercială în plin centrul Lille, în nordul Franţei, fără a se înregistra victime, scrie presa internațională.

O clădire cu trei etaje la care se efectuau lucrări s-a prăbuşit, antrenând şi distrugerea unui imobil vecin, în jurul orei 09.15 pe strada Pierre-Mauroy, una foarte circulată în oraş, dar incidentul s-a produs înainte de deschiderea magazinelor.

Potrivit primarului din Lille, Martine Aubry, în jur de zece persoane au fost evacuate în cursul nopţii şi teoretic” nu există victime.

Decret de pericol iminent

Un tânăr care se întorcea la trei dimineaţa şi-a dat seama că zidul imobilului este deformat” şi poarta deschisă, a precizat ea. Bărbatul a anunţat poliţia municipală şi pompierii, care au decis să evacueze o clădire, în timp ce cealaltă părea goală, estimând că există un risc real” .

Majoritatea locuitorilor au fost mutaţi la familie sau la prieteni, a precizat Martine Aubry, prezentă la faţa locului.

Încă tremur, pentru că dacă în această noapte acest domn nu se întorcea la ora 03.00 dimineaţa şi nu ne-ar fi contactat, iar noi nu am fi avut aceste reacţii, ar fi existat morţi în această dimineaţă” , a spus ea, salutând rapiditatea intervenţiei pompierilor şi poliţiştilor.

Clădirile învecinate au fost şi ele evacuate sâmbătă dimineaţă din precauţie”.

Pompierii au căutat sâmbătă potenţiale fisuri în zidurile magazinelor învecinate, precum şi eventuale scurgeri de gaz în urma prăbuşirii celor două imobile.

S-a auzit un zgomot de câteva secunde, la început uşor. Ne-am gândit că a căzut schelăria” , a povestit Ludovic Ficher, de 30 de ani, care lucrează într-un imobil vecin.

Când ne-am dat seama că întreg imobilul este pe cale să se prăbuşească, am ieşit cu toţii în fugă. Mi-a fost frică pentru viaţa mea” , a mai adăugat el.