• După fiecare tragedie, autorităţile se spală pe mâini
  • Klaus Iohannis, după Colectiv: A fost nevoie să moară oameni pentru a cădea un Guvern
  • Ele dau vina întotdeauna pe guvernarea precedentă

Tragediile noastre sunt câştigurile lor? Winston Churchill spunea: „Nu lăsa niciodată să se irosească o criză bună”. El s-a confruntat cu un Război Mondial. România are de-a face cu incendii în spitale.

A fost nevoie să moară oameni ca această demisie (n.r. a cabinetului Ponta) să se producă.”, spunea Klaus Iohannis, după incendiul de la clubul Colectiv.

De atunci, dramele naţionale au devenit un lucru obişnuit. Incendiile în spitale sunt tot mai dese. Dar guvernele nu au mai căzut. După incendiile de la Piatra Neamţ şi Matei Balş nu avem încă responsabili.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De pe margine e mai ușor să critici

Nu, guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. Felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate a dus aproape la falimentul acestui sistem.” a spus Klaus Iohannis, după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.

Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi pentru neimplicare … cred că suntem toţi vinovaţi în această ţară, nu doar sistemul medical.”, a spus atunci fostul ministru Nelu Tătaru.

O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare. Mă refer, desigur, la marele PSD.”, a răspuns Klaus Iohannis.

S-a întâmplat anul trecut şi se pare că nu am învăţat nimic din această experienţă. S-a întâmplat astăzi, din nou. Aşa nu mai merge.”, a spus în această zi premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu a trecut de partea cealaltă a baricadei

30 de ani, un sistem de sănătate falimentar şi declaraţii contradictorii.

Înainte să ajungă ministru al sănătăţii, Vlad Voiculescu cerea imperativ demisia lui Nelu Tătaru, după incendiul de la Piatra Neamţ.

Astăzi, actualul ministrul sănătăţi Voiculescui a fost mai puţin vehement în ceea ce priveşte o demisie. De data asta, ministrul face ce poate. Să vedem întâi care au fost cauzele, zice Voiculescu.