• Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat că sunt două noi cazuri de coronavirus confirmate în România
  • Un bărbat de 45 de ani din Maramureş şi o femeie din Timişoara sunt infectaţi cu coronavirus
  • Potrivit autorităţilor, ambele persoane sunt în stare bună de sănătate

Două noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în România. Un bărbat de 45 de ani din Maramureş care a venit în România pe 25 februarie din Italia. În peninsulă, acesta s-a simţit rău, a mers la medic, a primit un tratament şi a plecat spre ţara noastră. Bărbatul este acum internat la Institutul de Boli Infecţioase din Cluj

Nelu Tătaru a spus că ambele persoane sunt într-o stare de sănătate bună.

De asemenea, secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat că, în cazul bărbatului din Maramureş, acesta nu a luat legătura cu nicio persoană, ci imediat cum a intrat în ţară, a mers la spital. În cazul femeii din Timişoara, s-a deschis o anchetă epidemiologică pentru stabilirea numprului exact de persoane cu care aceasta a intrat în contact.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Femeia este în stare bună, bărbatul are o insuficienţă respiratorie ameliorată

Femeia de 38 de ani din Timişoara care a fost infectată cu coronavirus este în stare bună dar prezintă simptome de tuse seacă, spune Nelu Tătaru.

Ea a călătorit doar o zi la Bergamo iar pe 25 februarie a făcut febră. Pe 27 februarie, femeia a mers la spital, unde a fost testată atât pentru gripă cât şi pentru infectarea cu coronavirus. Ea va rămâne internată în Spitalul din Timişoara.

De asemenea, bărbatul de 45 de ani din Maramureş are o insuficienţă respiratorie, dar se simte mai bine astăzi, conform autorităţilor. El a venit din Italia pe 25 februarie şi, pentru că avea febră, a mers direct la Spitalul din Baia Mare. Acum, el a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

Conform autorităţilor, ambele cazuri noi de îmbolnăvre cu coronavirus au ajuns în România au venit din zone în care nu este carantină.

Cele două persoane confirmate astăzi cu virusul COVID-19 nu vor fi transferate şi vor rămâne în spitalele unde sunt internate

Raed Arafat a anunţat că bărbatul şi femeia confirmaţi azi cu noul coronavirus vin din Italia, dar din afara zonelor de risc. Cei doi pacienţi nu vor fi transferaţi în Capitală, momentan.

„La acest moment, ambele se află în centrele unde urmează să fie şi tratate. Nu va fi niciun transfer mai departe al celor două persoane. Şi vor rămâne unde sunt” – Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Azi autorităţile au anunţat că avem confirmări de două cazuri noi de infecţie cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 45 de ani şi o femeie de 38 de ani. Până în prezent, România are 3 cazuri confirmate.