• Subiectul distribuirii vaccinurilor Astra de la fabrica Halix s-a aflat în centrul discuțiilor dintre Marea Britanie și UE din ultimele zile, ambele părți revendicându-și producția.
  • Fabrica firmei BioNTech din Marburg se așteaptă să producă 750 de milioane de doze anual.
  • Autorizațiile reprezintă o ușurare atât pentru companii, cât și pentru UE, în atmosfera tensionată creată de deficiențele de livrare din ultima perioadă.

Agenția Europeană a Medicamentului a acordat aprobarea de reglementare pentru două fabrici producătoare de vaccinuri, una în Olanda și alta în Germania, scrie Bloomberg.

Fabrica olandeză Halix, cu sediul în Leiden, produce substanța medicamentoasă pentru vaccinul AstraZeneca și a așteptat aprobarea pentru a distribui dozele pe fondul unei deficiențe semnificative de vaccinuri pentru UE.

A doua fabrică, în Marburg, aparținând companiei BioNTech, este considerată foarte importantă în atingerea obiectivelor de producție ale companiei.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a salutat vestea, spunând că este un pas binevenit în creșterea capacității de producție a vaccinurilor în blocul comunitar.

Subiectul distribuirii vaccinurilor Astra de la Halix s-a aflat în centrul discuțiilor dintre Marea Britanie și UE din ultimele zile, ambele părți revendicându-și producția. UE se așteaptă ca Astra să livreze de la uzina olandeză pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale.

Într-o declarație comună publicată miercuri, guvernul britanic și Comisia Europeană au declarat că lucrează la adoptarea unor „pași concreți pe care îi putem face, pe termen scurt, mediu și lung, pentru a crea o situație reciproc avantajoasă și extinderea vaccinului pentru toți cetățenii noștri”.

Autorizațiile reprezintă o ușurare atât pentru companii, cât și pentru UE, în atmosfera tensionată creată de deficiențele de livrare din ultima perioadă.

Fabrica firmei BioNTech din Marburg este o piesă cheie în planul companiei și al partenerului ei, Pfizer, pentru creșterea producției la 2 miliarde de doze în acest an. Noua fabrică se așteaptă să producă 750 de milioane de doze anual.