• Nio se află în prima linie a efortului autohton al Chinei de a domina industria vehiculelor electrice.
  • Persoanele care au murit se aflau în interiorul vehiculului în momentul în care acesta a căzut de pe clădire.
  • Zona celui de-al treilea etaj de unde a căzut mașina a fost descrisă în diverse moduri ca fiind un showroom, o instalație de testare sau o parcare.

Producătorul chinez de automobile electrice Nio spune că două persoane au fost ucise când unul dintre vehiculele sale a căzut de la etajul al treilea al sediului său din Shanghai. Un membru al personalului și o persoană de la o companie parteneră au murit în accident.

Persoanele care au murit se aflau în interiorul vehiculului în momentul în care acesta a căzut de pe clădire. Nio spune că a demarat imediat o anchetă privind incidentul, în cooperare cu oficiali guvernamentali. Zona celui de-al treilea etaj de unde a căzut mașina a fost descrisă în diverse moduri ca fiind un showroom, o instalație de testare sau o parcare.

„Compania noastră a colaborat cu departamentul de securitate publică pentru a lansa investigația și analiza cauzei accidentului. Pe baza analizei situației de la fața locului, putem confirma inițial că acesta a fost un accident (care nu a fost cauzat de vehicu”, a declarat compania într-un comunicat. „Ne simțim foarte triști în legătură cu acest accident și dorim să ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe colegului și angajatului nostru partener care și-au pierdut viața. O echipă a fost înființată pentru a ajuta familiile”, a adăugat aceasta. Declarația inițială a Nio pe Weibo a atras peste 1.000 de comentarii în decurs de o jumătate de oră, dar a fost apoi retrasă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Ultima propoziție a declarației, că „nu are legătură cu vehiculul în sine”, a declanșat multe reacții furioase din partea utilizatorilor de social media. Un comentariu spunea „arată sângele rece al capitalismulu”, în timp ce un altul a spus: „ultima propoziție este atât de indiferentă. Ei [șoferii de test] au venit să testeze vehiculul, dar tu spui că [accidentul] nu are nicio legătură cu vehiculul?”. Un alt utilizator Weibo a spus: „Ar trebui să fie biroul de securitate publică să confirme dacă este vorba de un accident sau nu”.

Constructorul auto a postat de atunci o versiune revizuită a declarației, care se referă în continuare la accident care „nu a fost cauzat de vehicul” între paranteze, aparent pentru a scoate în evidență acea parte a frazei. Nio se află în prima linie a efortului autohton al Chinei de a domina industria vehiculelor electrice. Nio a mizat foarte mult pe bateriile interschimbabile ale mașinilor sale, ca o modalitate de a depăși preocupările clienților privind încărcarea frecventă.