• Autoritățiile susțin că oamenii pot respecta regulile și fără existența legii
  • Mulți oameni sunt îngrijorați cu privire la neobligativitatea purtării măștilor

Două state americane își dau măștile jos. Măsura aduce deopotrivă bucurie și neliniște. Texasul devine cel mai mare stat din lume care renunță la purtarea obligatorie a măștii. Guvernatorul Greg Abbott a anunțat că nu e singura regulă pe care o va da uitării.

„Prea mulți texani au fost privați de oportunitățile de angajare. Prea mulți proprietari de întreprinderi mici s-au străduit să-și plătească facturile. Acest lucru trebuie să se termine. Este timpul să deschidem Texasul 100%”, a spus guvernatorul statului Texas.

După un an de restricții autoritățiile de acolo sunt convinse că oamenii se vor proteja și fără legi care să îi constrângă.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

„În martie anul trecut, majoritatea texanilor nu au avut niciun indiciu cu privire la măsurile de precauție necesare pentru a evita COVID. Acum, texanii și-au însușit obiceiurile zilnice pentru a nu lua COVID”, a mai spus Greg Abbott.

Nu toți texanii privesc cu ochi buni ridicarea restricțiilor. Lipsa măștilor le dă emoții scepticilor. Până și antreprenorii sunt îngrijorați.

Texas nu este singurul stat american care ridică restricțiile de prevenire a infectării. Mississippi va urma aceeași procedură.

Guvernatorul Tate Reeves a scris pe Twitter: „Începând de mâine, ridicăm toate mandatele noastre regionale de obligativitate a purtării măștii, iar companiile vor putea funcționa la capacitate maximă, fără reguli impuse de stat. Spitalizările și numărul cazurilor noastre au scăzut, iar vaccinul este repartizat rapid”.