Dr. Fauci a anunțat o investiție de peste 3 miliarde de dolari pentru a grăbi producția de medicamente împotriva COVID și a altor virusuri periculoase

Anthony Fauci Sursă: Profimedia

Statele Unite ale Americii vor aloca 3,2 miliarde de dolari pentru a grăbi producția medicamentelor împotriva COVID-19 și a altor virusuri periculoase care s-ar putea transforma, din focare, în pandemii.

Dr. Anthony Fauci, cel mai cunoscut expert în boli infecțioase, a anunțat investiția în cadrul unei conferințe de presă de la Casa Albă, ca parte a unui nou program, potrivit Associated Press.

Pastilele anti COVID-19, care ar putea fi administrate pentru a minimiza simptomele după infecția cu coronavirus, sunt în curs de dezvoltare și ar putea fi gata până la sfârșitul anului.

Finanțarea SUA va accelera desfășurarea acestor studii clinice și va oferi sprijin suplimentar cercetării, dezvoltării și producției din sectorul privat.

„Există puține tratamente pentru virușii cu potențial pandemic”, a declarat expertul în boli infecțioase. Dr. Fauci a adăugat însă că „vaccinurile rămân, în mod clar, piesa centrală a arsenalului nostru”.