Liviu Dragnea a pierdut la Tribunalul UE procesul împotriva Comisiei Europene. A încercat să anuleze dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea strâmbă din nas în fața a două microfoane. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Liviu Dragnea a pierdut un proces la Tribunalul UE care viza dosarul Tel Drum
  • Fostul lider PSD a cerut forului european să constate că i-a fost afectat dreptul la apărare
  • El vrea ca OLAF să revină asupra cercetării care a stat la baza dosarului Tel Drum de la DNA

Liviu Dragnea a mai pierdut în faţa unei instanţe. Este vorba despre plângerea depusă la Tribunalul UE în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, deschisă în urma unor cercetări OLAF.

După ce DNA a anunţat, în 2017, că Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, fostul lider PSD a făcut o serie de solicitări către OLAF, care i-au fost respinse. Ulterior, Dragnea s-a plâns Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, însă răspunsul nu a fost favorabil.

Acum, el a atacat acel răspuns şi a cerut Tribunalului UE să constate că a avut loc o încălcare a regulamentelor europene şi i-a fost afectat dreptul la apărare.

El mai spune că nu i-a fost acordată prezumţia de nevinovăţie şi nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF.

Însă, decizia Tribunalului UE arată că dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă (care a stat la baza dosarului Tel Drum) pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene.

Judecătorii UE mai precizează că Dragnea nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile.