• „Vor răspunde pentru legalitatea pașilor și măsurilor pe care le-au luat în PNDL 3”
  • „Eu sper ca măcar aceste precauții minime și le-au luat ca să nu fi făcut un lucru ilegal”
  • „Dacă fugi de răspundere în viața personală, cum se pare că a fugit domnul Cîțu din SUA, lăsând în urmă și datorii și un istoric personal despre care noi, toți ceilalți, ar fi trebuit să știm atunci când domnul Cîțu și-a pus numele și reputația în față pentru un post de premier, asta denotă o anumită tară de caracter care, iată, că fac îl incompatibil, inadecvat pentru acest lucru”.

„D. Tudorache: Din păcate văd că la Justiție a insistat și folosindu-l pe domnul Bode a adoptat totuși PNDL-ul. Este treaba domniilor lor și cred eu că vor răspunde pentru asta…

S. Matei: În ce sens vor răspunde?

D. Tudorache: Vor răspunde pentru legalitatea pașilor și măsurilor pe care le-au luat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

S. Matei: Credeți că e posibil ca o instituție a statului să se autosesizeze în privința legalității avizului dat pe PNDL?

D. Tudorache: Eu nu spun cine trebuie să se sesizeze și cine nu. Eu spun că la felul în care domnul Cîțu a acționat în această săptămână, fără niciun fel de control și fără niciun fel de respect pentru reguli foarte clare, ne putem aștepta la orice, în disperarea de a adopta acest proiect peste voința multora. Așa cum luni era dispus să-l forțeze pe domnul Ion să dea un aviz pe care nu putea în mod legal să-l dea…Nu știu ce s-a întâmplat în această săptămână, pentru că la ministerul Justiției colegii noștri care erau acolo au fost blocați, nu au mai avut vizibilitate pe ceea ce s-a întâmplat. Deci, repet, eu sper ca măcar aceste precauții minime și le-au luat ca să nu fi făcut un lucru ilegal”, a declarat liderul USR PLUS, Dragoș Tudorache, în emisiunea OFF/On The Record, pe Aleph News, referindu-se la legalitatea adoptării PNDL 3.

După publicarea în exclusivitate de către postul Aleph News și Agenția Mediafax a probelor din dosarele din instanța SUA ale lui Florin Cîțu, Dragoș Tudorache a fost întrebat în emisiunea OFF/ On The Record dacă crede că un om care nu poate spune adevărul despre propriul trecut, certificat de acte, poate spune adevărul despre orice altceva sau altcineva. Iată ce a răspuns liderul USR PLUS:

Din păcate, istoria ultimei săptămâni și ceea ce noi am văzut și în aceste 9 luni, de când îl cunoaștem, ne demonstrează că.. nu. Un om are o atitudine față de responsabilitățile pe care le are și în viața privată, și în viața publică. Nu prea poți să le disociezi pe cele 2.  Dacă fugi de răspundere în viața personală, cum se pare că a fugit domnul Cîțu din SUA, lăsând în urmă și datorii și un istoric personal despre care noi, toți ceilalți, ar fi trebuit să știm atunci când domnul Cîțu și-a pus numele și reputația în față pentru un post de premier, denotă o anumită tară de caracter care iată că îl fac incompatibil, inadecvat pentru acest lucru. Dacă am fi știut cu toții de la bun început, cred că domnul Cîțu n-ar fi fost premier”.