• Moţiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului este plină de dramaturgie
  • Textul abundă în cuvinte ca „Pande-mită“, „chermeze“, „bairam“ sau „Înaltele Porţi ale Europei
  • Klaus Iohannis n-a scăpat de critică, chiar dacă moţiunea este împotriva guvernului Orban
  • Pentru a trece moţiunea sunt necesare votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor   
  • Ludovic Orban: „Moţiunea este un gest de iresponsabilitate

Moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernului Orban este plină de pasaje dramaturgice. Dacă ai citi-o, ai sesiza că stilul argumentelor aduse seamănă mai mult cu un text de al lui Ion Luca Caragiale sau cu articolele lui Mihai Eminescu. Dramaturgia începe chiar din titlu: „Guvernul-PNL de la pandemie la pande-mită generalizată“.

Apoi, PSD continuă cu enumerarea „chermezelor“ lui Ludovic Orban, Virgil Guran, Rareş Bogdan şi Costel Alexe. Chiar dacă deputaţii pot retrage încrederea acordată doar guvernului, preşedintele n-a scăpat de criticile PSD. Social-democraţii au folosit printre argumentele de a pica guvernul şi concluziile raportului Curţii de Conturi, care arată că în perioada stării de urgenţă prejudiciile s-au ridicat la peste 38 de milioane de lei. Marcel Ciolacu spune că PSD are suficiente voturi pentru a demite guvernul. 

„O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populaţie obligaţia de a purta masca în spaţiile închise!”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Moţiunea PSD împotriva lui Orban sau a lui Iohannis?!      

„O naţiune întreagă a văzut bairamul dat de  Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareş Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, şueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiţi fără măşti în salonul unui alt restaurant de la Iaşi.“

„O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalţi lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecţie.“