Drulă a depus plângere la DNA împotriva celor care au blocat metroul: „Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic”

Sursa foto: Hepta
  • Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a depus plângere la DNA împotriva celor care au blocat metroul
  • Bucureştiul este vineri paralizat de greva de la Metrou
  • Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus plângere la DNA împotriva celor care au blocat metroul.

Drulă anunță că a depus plângerea penală împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.

„Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, anunță Cătălin Drulă.

Bucureştiul este vineri paralizat de greva de la Metrou. Peste 250.000 de călători au rămas dimineaţă fără transport, după ce sindicaliştii din Metrorex au decis să facă un protest spontan.