• DSP Ilfov a informat că a calculat greșit rata de infectare din județ
  • Inițial, DSP a declarat că rata era de 3.41 la mia de locuitori, dar valoarea reală este de 6.89 la mia de locuitori
  • Oficialii au recunoscut că a fost vorba de o eroare în programul informatic

DSP Ilfov a informat, printr-un comunicat de presă, faptul că a calculat greșit rata de infectare din județ. Valorea comunicată inițial era de 3.41 la mia de locuitori, însă se pare că valoarea reală este dublă, de 6.89 la mia de locuitori.

„Ca urmare a constatării scăderii incidenţei din judeţul Ilfov, în data de 29.11.2020 a fost efectuată o verificare a datelor introduse în baza DSP Ilfov şi utilizate la calculul incidenţei zilnice.

În urma verificării efectuate s-a constatat existența unei erori în programul informatic utilizat la calculul incidenței, eroare care a fost remediată în cursul zilei. După recalcularea datelor se constată că incidența la nivelul județului Ilfov este de 6,89 cazuri la 1000 de locuitori”, se arată în comunicatul DSP.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Amintim că 8 localități din Ilfov au intrat în carantină în urmă cu o săptămână. Este vorba de Mogoșoaia, Corbeanca, Măgurele, Otopeni, Dobroești, Popești-Leordeni, Chiajna și Bragadiru. De asemenea, și localitațile Clinceni și Berceni se aflau deja în carantina.