DSP Neamț: Reconfigurarea secției ATI a fost făcută fără aviz, chiar în ziua tragediei

DSP Neamț: Reconfigurarea secției ATI a fost făcută fără aviz, chiar în ziua tragediei

DSP Neamț: Reconfigurarea secției ATI a fost făcută fără aviz, chiar în ziua tragediei

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț transmite, duminică seara, că pentru a mări capacitatea de tratare a pacienților de pe secția ATI, Spitalul Piatra Neamț a ridicat un perete, dar pentru această modificare nu a fost solicitat aviz, deși acesta este obligatoriu.

Pentru mărirea capacității secției A.T.I. pentru pacienții pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcționale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie tratați pacienții pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienții pozitivi erau tratați la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a  solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică Neamț”, anunță DSP, printr-un comunicat de presă.

Conform legii, oricare unitate sanitară cu paturi are obligația de a solicita și de a obține, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcționale, avizul direcțiilor de sănătate publică județene.

Secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a funcționat, anterior desemnării acestei unități sanitare ca spital suport COVID-19, la etajul 2, fiind autorizată sanitar cu un număr de 24 de paturi.

La data de 26 martie 2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a solicitat avizul D.S.P. Neamț în vederea modificării structurii secției A.T.I., astfel:

Această  solicitare a fost avizată favorabil de D.S.P. Neamț.

La data de 13 aprilie 2020, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a revenit cu o nouă modificare de structură în vederea avizării de către D.S.P. Neamț, care nu a vizat Secția ATI.

Unitatea sanitară a funcționat cu această structură avizată de D.S.P. Neamț, până la data de 14 noiembrie 2020. Reconfigurarea secției A.T.I. și mutarea pacienților COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”, conchide DSP Neamț.

Exit mobile version