• Putin are 4 avioane prezidențiale identice
  • Avionul lui Putin costă jumătate de miliard de dolari
  • Conceptul Air Force One există din 1953
  • Air Force One are combustibil să acopere jumătate din planetă

Biden – Putin chiar e un duel la înălțime. La Geneva cei doi grei ai lumii au impresionat cu avioanele lor.

Putin a trecut prin România la întâlnirea cu Biden. A plecat de la Soci, a ocolit cât de mult a putut Ucraina, iar când a intrat în România, spațiu NATO, a fost escortat de două avioane americane, anunță Sputnik.

Avionul lui Putin e un ILYUSHIN IL-96 și costă jumătate de miliard de dolari și are 65 de metri. 4 astfel de avioane sunt la dispoziția șefului statului din Rusia. Când Putin e gata de plecare, toate cele 4 avioane sunt gata de plecare. Putin alege cu care merge pe loc, fără ca nimeni să știe de dinainte.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

La bord există o sală de consiliu, un birou mare, un dormitor cu pat king-size și o sală de sport. În baia lui Putin, obiectele sunt aurite. În lume există doar 15 astfel de exemplare. Înafara Rusiei, mai e doar Cuba, cu 3 avioane pentru pasageri.

Biden are insă cel mai cunoscut avion din lume – Air Force One. E un Boeing 747-200B modificat. Față de ruși, americanii nu au 4 identice, ci doar două. Air Force One poate urca până la 13 kilometri altitudine și zbura cu 1.100 kilometri pe oră. 200.000 de litri de carburant încap în Air Force One, suficient că Biden să acopere distanța a jumătate din planetă cu o singură alimentare.

Interiorul are o suprafață de 370 de metri pătrați. Alte curiozități: sunt 85 de linii telefonice securizate, 19 televizoare, iar lungimea totală a cablurilor e de 400 de kilometri. Denumirea Air Force One este din 1953.