• Companiile străine de IT sunt obligate să deschidă birouri pe teritoriul Rusiei.
  • Dacă giganții IT refuză să respecte această cerință, vor fi blocați.
  • În plus, companiile IT vor fi obligate să notifice utilizatorii cu privire la încălcările legislației ruse. 

Duma de Stat a adoptat în prima lectură un proiect de lege care obligă companiile IT străine să deschidă sucursale sau reprezentanțe pe teritoriul Rusiei, transmite TASS.

Documentul precizează că proprietarii resurselor informaționale, a căror audiență zilnică este de peste 500 de mii de utilizatori ruși, sunt obligați de la 1 ianuarie a anului viitor să creeze sucursale, să deschidă birouri de reprezentanță sau să înființeze entități juridice rusești „care trebuie să reprezinte pe deplin interesele companiilor-mamă”.

Dacă giganții IT refuză să respecte această cerință, vor fi blocați. Rețelele sociale și mesagerii străini vor intra sub incidența legii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, companiile IT vor fi obligate să notifice utilizatorii cu privire la încălcările legislației ruse. De asemenea, printre măsurile de conformitate cu legislația rusă se numără interdicțiile privind distribuirea publicității pe o resursă de informații, efectuarea plăților către aceasta, rezultatele căutării, colectarea și transferul transfrontalier de date cu caracter personal ale rușilor etc.