După Biden, și Trudeau îl atacă pe Putin: „E în spatele multor lucruri îngrozitoare”

putin-trudeau Sursa foto: Profimedia
  • Premierul Canadei Justin Trudeau a spus despre Vladimir Putin că este responsabil pentru „lucruri cumplite”.
  • Trudeau a atins și subiectul Crimeea.
  • Recent, Joe Biden l-a numit „ucigaș” pe președintele Rusiei.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a afirmat, miercuri, că Vladimir Putin, președintele Rusiei, este responsabil pentru „lucruri cumplite”, dar nu va merge atât de departe precum omologul său de la Washington, Joe Biden, când acesta din urmă l-a numit „ucigaș” pe liderul de la Kremlin, potrivit France24.

Deși nu obișnuiește să critice public alți lideri mondiali, Trudeau a vorbit despre acest subiect în cadrul unui interviu acordat postului de radio SiriusXM Radio.

„Sunt sigur că Vladimir Putin este responsabil pentru tot felul de lucruri cumplite, deoarece acest comportament continuă să demonstreze acest lucru”, a spus el.

Trudeau: „Trebuie să fim foarte atenți cu privire la modul în care abordăm relațiile cu Rusia”

Premierul Canadei a oferit drept exemplu anexarea Crimeii de către Rusia, afirmând că „Putin este responsabil pentru atacuri cibernetice semnificative și încercările de a destabiliza democrațiile noastre”.

Trudeau a spus că impresia lui despre Putin, vizavi de întâlnirile lor de la forumurile internaționale din ultimii cinci ani a fost că „se va uita la tine și va spune tot ce îi convine la un moment dat”.

„Putin nu este interesat în special de ceea ce lumea occidentală sau ce crede Canada despre el. Trebuie să fim foarte atenți cu privire la modul în care abordăm relațiile cu Rusia”, a adăugat Trudeau.

Cu câteva ore mai devreme, Ottawa a anunțat sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși pentru a protesta împotriva otrăvirii și condamnării liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi.