• Contul de Telegram a adunat rapid peste 300.000 urmăritori
  • În realitate, contul a fost făcut de susținători ai lui Trump
  • CNN: Trump va lupta cu Facebook și Twitter în ultimele zile de mandat

Donald Trump este interzis de social media in America, mesajele Președintelui Statelor Unite pot fi citite in online-ul rusesc.

Donald Trump a apărut pe Telegram, una dintre cele mai populare rețele de mesagerie folosita de ruşi, cu aceleași mesaje care au dus la interzicerea sa pe Facebook și Twitter. 363.000 este numărul exact al oamenilor care au dat follow contului de Telegram cu numele Donald Trump în mai puțin de 24 de ore. Au aflat ulterior ca nu este al președintelui, ci al fanilor săi americani.

Telegram e una dintre puținele aplicații pe care Trump mai poate avea expunere. Twitter, Facebook, care deține și Instagram, i-au dat interzis. Google nu-l poate șterge cu totul pe Trump, dar a decis să șteargă de pe platformele sale Parler, o altă aplicație care îi oferea expunere președintelui SUA.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În acest timp, principalul opozant al lui Putin critică decizia de interzicere a lui Trump. Spune că e un gest inacceptabil de cenzură. Navalnîi afirmă că Twitter tolerează criminali ca Putin și Maduro, ori hoți ca Medvedev, în timp ce îl pune la zid pe Trump.