• Ioan Buda și-a dat demisia după haosul din ultimele zile de la Vama Nădlac
  • După expirarea stării de urgență, zeci de mii de români au vrut să intre în țară, vameșii fiind depășiti de situație. Timpii de așteptare au fost de peste 6 ore
  • Demisia i-a fost prezentată ministrului de Interne Marcel Vela

Șeful Poliției de Frontieră, Ioan Buda, și-a dat demisia din funcție, după ce zeci de mii de români au fost blocați în Vama Nădlac. Timpii de așteptare au depășit 6 ore, vameșii fiind nevoiți să verifice suplimentar fiecare cetățean care a intrat în România, în contextul pandemiei de coronavirus.

Chestorul Ioan Buda a mulţumit tuturor poliţiştilor de frontieră care au gestionat în această perioadă numărul mare de români care au vrut să intre în România.

Budaa a anunțat că se pensionează. La solicitarea lui, Vela, a aprobat demararea formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie. 

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

„Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, anunţă MAI.