Mărturiile oamenilor speriați de sistemul medical din România: „Sunt operat de inimă și plămâni. Nu mai am curajul. Mai bine mă tratez acasă”

  • A șaptea persoană și-a pierdut viața după incendiul de la Matei Balș
  • Oamenii își pierd încrederea și mai mult în sistemul medical
  • În fața bolii, însă, pacienții nu au altă alternativă

În fiecare zi după incendiu afli că încă un pacient și-a pierdut viața
în locul în care trebuia să își găsească vindecarea.

Dragoș Militaru este pensionar și este revoltat de ce se întâmplă.

Cum să mă mai internez, sunt operat de inimă și plămâni. Cum să mai am curajul? Nu mai am curajul. Ce să fac altceva, mă tratez mai bine acasă. Prevenția în primul rând, să punem accentul, nu ce fac ei acuma. Au nenorocit toate spitalele. ”, a spus Dragoș Militaru, pensionar.

La spital, doar în caz de urgență

Cu toate că mulți și-au pierdut încrederea în sistemul medical. Dacă vor avea nevoie de îngrijiri medicale, vor merge la Spital.

Probabil ar trebui să ai încredere în spital din moment ce este singura instituție care te poate ajuta. Dacă nu ai oxigenul de care ai nevoie, ce poți face? Trebuie să ajungi și la spital, nu? Asta e situația. Până la urmă trebuie să depășim momentul.”, a spus Patricia.

Din păcate nu avem încredere, vedem că se întâmplă foarte des astfel de incidente. Trist. Din păcate suntem nevoiți să venim la… cât mai repede. După e problema. Nu când venim, ci după ce venim la spital apar problemele.”, a mai spus cineva.

În acest moment sunt internate în cele peste 200 de spitale COVID,
7.763 de persoane, dintre acestea, 997 sunt la ATI.