• Elevii din Cluj-Napoca se întorc de luni la școală
  • 53 de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în scenariul 1
  • 87 de unități de învățământ preuniversitar vor adopta scenariul 2

Elevii din Cluj-Napoca se întorc de luni la școală, după ce incidența cazurilor de Covid în oraș a scăzut sub 1 la mie.

Potrivit Inspectoratului Județean Școlar (ISJ) Cluj, de luni, 353 de unități de învățământ preuniversitar vor funcționa în scenariul 1, pentru 87.818 de elevi și preșcolari.

Acesta presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de siguranță sanitară.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Acest scenariu se aplică în acele unități administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor din localitate, în ultimele 14 zile, este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, inclusiv în municipiile Cluj-Napoca, Gherla și Câmpia Turzii”, a transmis ISJ Cluj.

87 de unități de învățământ preuniversitar vor adopta scenariul 2, pentru 12.686 de elevi, dintre care 7.737 vor participa la activitățile educaționale cu prezență fizică. Scenariul 2 constă în: participarea zilnică, cu prezenţă fizică a elevilor din clasele a VIIl-a și a XIl-a, a Xlll-a și a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, în timp ce restul elevilor fac ore în sistem online.

„Ne bucurăm că, în sfârșit, rata incidenței permite revenirea la școală a elevilor din municipiul Cluj-Napoca, localitatea cu cel mai mare număr de școli și de elevi din județul Cluj, după aproape un an de zile de activități de învățare online. Mai avem aproximativ o lună de zile până la sfârșitul cursurilor anului școlar 2020-2021, perioadă care va fi valorificată la maximum de către elevi și cadrele didactice pentru sistematizarea cunoștințelor. Sper ca procesul de adaptare la programul școlar desfășurat în cadrul unităților de învățământ să se producă fără dificultate, iar cadrele didactice să manifeste înțelegere, să le transmită elevilor încredere că, împreună, vor putea să treacă peste toate neajunsurile provocate de această perioadă grea pentru toți”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Potrivit datelor oficiale, incidența cazurilor de Covid a ajuns duminică în Cluj-Napoca la 0,96 la mai de locuitori.