• Rodrigo Duterte are „încredere imensă“ în vaccinul anti-Covid-19 făcut de Rusia
  • Președintele filipinez s-a oferit chiar voluntar pentru ca vaccinul să fie testat pe propria persoană
  • Biroul său a spus marţi că statul Filipinez este pregătit să lucreze cu Rusia la testarea, furnizarea şi fabricarea vaccinului

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat eforturile Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului şi s-a arătat dispus să participe la testarea clinică a acestuia, salutând în același timp oferta de livrare primită din partea Moscovei, despre care a spus că se aşteaptă să fie gratuită, scrie Reuters.

„Îi voi spune preşedintelui Putin că am încredere imensă în studiile lui de combatere a Covid şi cred că vaccinul pe care l-a produs este într-adevăr bun pentru oameni“, a spus Duterte, luni seara, într-o apariție TV.

În plus, pentru a elimina temerile populaţiei, Duterte s-a oferit să fie voluntar atunci când vaccinul rusesc va ajunge în ţara sa: „Pot fi primul pe care să fie experimentat (vaccinul – n.r.)“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Trebuie să știi că Rusia aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor de reglementare pentru un potenţial vaccin împotriva Covid-19 luna aceasta şi este gata să-l furnizeze în Filipine sau să facă echipă cu o companie locală pentru fabricarea lui în masă.