• Tesla reduce cu 10% numărul salariaților, lucru anunțat de presa din SUA zilele trecute. CNBC a intrat în posesia e-mailurilor trimise de Musk către angajați, prin care aceștia sunt puși la curent cu decizia.
  • Acțiunile Tesla au scăzut cu 8% la știrile despre reducerea numărului de persoane la companie, anunță sursa citată.
  • Vineri, președintele Joe Biden a fost întrebat despre perspectivele economice negative ale lui Musk și a spus că Tesla ar putea ajunge în pierdere, însă Ford și alții vor progresa.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a anunțat angajații printr-un e-mail că 10% dintre ei vor rămâne șomeri. Mesk a precizat că Tesla va reduce cu 10% angajații cu normă întreagă și, în schimb, se va baza pe angajați plătiți la oră.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 8% vineri până la mijlocul dimineții, după ce Reuters a anunțat că Elon Musk are „un sentiment foarte rău” despre economie, luând decizia de a concedia 10% din angajați.

Tesla a declarat că avea 99.290 de angajați în întreaga lume până la sfârșitul anului 2021.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Președintele Joe Biden a fost întrebat vineri despre perspectivele economice negative ale lui Musk, după ce au apărut știrile despre reducerea numărului de persoane angajate la Tesla.

Biden a spus că, în timp ce Musk vorbește despre temeri și reduceri economice, Ford își mărește investițiile în construirea de noi vehicule electrice, cu 6.000 de angajați noi din sindicat în Midwest.

Președintele a lăudat, de asemenea, fosta Chrysler Corp., Stellantis, pentru că a făcut investiții similare în producția de vehicule electrice în SUA și Intel pentru adăugarea a 20.000 de noi locuri de muncă în producția de cipuri de computer. Mai mult, Biden l-a trimis pe Musk pe Lună.

Mult noroc în călătoria lui pe Lună”, a glumit Biden. CNBC a intrat în posesia e-mailului trimis de Elon Musk, prin care acesta își anunță angajații că vor fi disponibilizări în interiorul companiei.

Pentru toți
Subiect: Reducerea efectivului
Data: vineri, 3 iunie 2022

Tesla va reduce numărul de salariați cu 10%, deoarece am devenit suprasolicitați în multe domenii. Rețineți că acest lucru nu se aplică nimănui care construiește efectiv mașini, baterii sau instalează energie solară.

Elon