• Echipa responsabilă de înregistrarea buletinelor de vot din Philadelphia a primit amenințări cu moartea de la începutul numărării voturilor săptămâna trecută, a declarat duminică un oficial local
  • Președintele Trump a intentat procese și a făcut acuzații, considerate de mulți neîntemeiate, de fraudă electorală pe scară largă în Pennsylvania și alte state
  • Doi bărbați înarmați din Virginia au fost arestați vineri după ce ar fi mers la Centrul de Convenții al orașului pentru a „îndrepta votul”

Echipa responsabilă de înregistrarea buletinelor de vot din Philadelphia au primit amenințări cu moartea de la începutul numărării voturilor, relatează NyPost.

Al Schmidt, comisarul orașului,  a declarat în emisiunea „60 Minutes” de la CBS că el și personalul său s-au confruntat cu acuzații nefondate – că ar încerca să trișeze sau să manipuleze votul, primind apeluri în care li se spunea că „Pentru asta este Al Doilea Amendament, pentru „oamenii ca voi””.

Întrebat de reporterul CBS Bill Whitaker dacă aceasta este „o amenințare cu moartea nu chiar subtilă”, Schmidt a răspuns: „Da, pentru numărarea voturilor într-o democrație”.

Președintele Trump a intentat procese și a făcut acuzații neîntemeiate de fraudă electorală pe scară largă în Pennsylvania și alte state, acesta continuând să refuze acordarea puterii președintelui ales Joe Biden.

Protestatarii care-l susțin pe Trump au continuat să se adune în afara Centrului de Convenții al orașului – unde se procesează și se numără buletinele de vot – scandând „Opriți înșelăciunea!”, chiar și după ce Biden a fost ales.

Doi bărbați înarmați din Virginia au fost arestați vineri după ce ar fi mers la Centru pentru a „îndrepta votul”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT