• Echipele de salvare au depistat duminică semne de viață de la cei 22 de mineri blocați sub pământ în urma exploziei de acum o săptămână de la o mină de aur din China.
  • Autoritățile locale intenționează să coboare hrană și linii telefonice în interiorul minei.
  • În China sunt frecvente accidentele miniere fiindcă rareori se aplică reglementările privind siguranța.

Echipele de salvare au detectat duminică semne de viață de la 22 de mineri blocați sub pământ acum o săptămână în mina de aur din apropierea orașului Qixia din estul peninsulei chineze Shandong, relatează The Straits Times.

După explozia de pe 10 ianuarie autoritățile nu au putut lua legătura cu muncitorii din mină fiindcă scara de acces spre interiorul minei a fost grav afectată, precum şi sistemul de comunicații.

Salvatorii au intrat duminică după-amiază în mină și au auzit „sunete de ciocănit”, a declarat agenția oficială de știri Xinhua, deși aveau încă „nevoie de confirmare”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Autoritățile locale intenționează să coboare hrană și linii telefonice în interiorul minei.

Doi funcționari au fost demiși din cauza exploziei de la mina aflată în construcție și deținută de Shandong Wucailong Investment.

Accidentele miniere sunt frecvente în China, unde reglementările privind siguranța sunt rareori aplicate cum trebuie.

În decembrie 2020, 23 de mineri au murit după ce au fost prinși într-o mină din orașul Chongqing din sud-vestul Chinei, iar cu câteva luni înainte alți 16 oameni au murit intoxicați cu monoxid de carbon după ce au fost prinși sub pământ la o altă mină de cărbune din oraș.