• Este o idee total greșită că în anul 2022 serviciile de informațiile din România ar putea să revină la modelul fostei securități, spune directorul SRI, Eduard Hellvig.
  • El a făcut o descriere a securismului, despre care crede că e un ultim virus rămas în societate după ce laboratoarele fostei securități au fost abandonate în 1989.
  • Este acea idee că în spatele a orice se ascunde un interes obscur și neapărat de rea intenție, că există dușmani în interiorul României.”

Este o idee total greșită că în anul 2022 serviciile de informațiile din România ar putea să revină la modelul fostei securități, spune directorul SRI, Eduard Hellvig. El a făcut o descriere a securismului, despre care crede că e un ultim virus rămas în societate după ce laboratoarele fostei securități au fost abandonate în 1989.

„Securitatea a fost mai mult decât o instituție represivă. Ea a devenit prin puterea discreționară pe care a exercitat-o în anii comunismului un creator de mentalități, un corector de comportament, un judecător absolut și un administrator cu rol coercitiv al conștiințelor securismul este acea idee care presupune utilizarea traumelor societății din perioada comunistă pentru a crea, foarte abil, tocmai o reflecție de tip totalitar. Este acea idee că în spatele a orice se ascunde un interes obscur și neapărat de rea intenție, că există dușmani în interiorul României, dușmani cu care trebuie să ne luptăm” a declarat directorul SRI.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA