• Loturile femin şi masculin ale canotajului românesc au fost premiate
  • România a luat șase medalii la campionatele europene de la Varese, Italia
  • Eduard Novak, ministrul Sportului, a fost luat în barcă de Elisabeta Lipă

Ministrul Sportului Eduard Novak a lăsat pedalatul pentru vâslit. Elisabeta Lipă l-a luat cu ea în barcă într-o cursă pe lacul Snagov.

Și pentru că a fost prima dată când se urcă într-o barcă de canotaj, șefa Federaţiei ar fi vrut să marcheze evenimentul.

„I-am promis un botez. La noi așa se întâmplă. Data viitoare, sigur. Să vină căldura. Să fie puțin mai cald și vă las să mă botezați.”, a spus Lipă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Canotajul are cei mai mulţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși a primit cei mai puțini bani de la Ministerul Tineretului și Sportului. Suma alocată conatajului este de 8 milioane de lei, cu 2 milioane mai puţin decât în 2020.

„Pe apă, da, a mărit bugetul, a mărit tot, doar ca să vină în siguranță la mal. Eu cred că ați pierdut un campion. Dar nu e timpul trecut. La Tokio nu, dar la Paris sigur (n.r. – Jocurile Olimpice din 2024).”, a mai spus Elisabeta Lipă

Pentru cele șase medalii, două de aur și patru de argint obținute la Campionatul European din Italia, canotorii au fost premiați de ministru.