• Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a organizat un miting de protest în faţa MTS
  • Aceştia îl acuză pe ministrul Eduard Novak că a împărţit banii federațiilor în mod preferenţial
  • În ultima parte a protestului, discursurile manifestanţilor au avut o tentă şovină

Atmosferă încordată la sediului Ministerului Tineretului şi Sportului. Membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au protestat în fața clădirii.

Manifestanţii au aruncat echipamente vechi, uzate, pe treptele Ministerului. Ei se plâng de calitatea precară a echipamentelor, şi de faptul că nu au bani ca să cumpere unele noi.

Manifestaţia a avut şi accente şovine. Protestatarii au făcut referiri la naţionalitatea maghiară a ministrului Eduard Novak: “Domnul ministru se crede, probabil, Ministrul tineretului şi sportului din Ungaria. Să nu uite domnul Ministru al tineretului şi sportului că ne-am bătut cu ei şi o să ne batem toată viaţa”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

E an olimpic, iar ministerul, românii, aşteaptă medalii. Numai că federaţiile se plâng de faptul că nu au primit suficienţi bani pentru a face performanţă.

Suma cu care Ministerul Tineretului și Sportului finanţează federaţiile sportive este de 97 de milioane de lei, în timp ce anul trecut a putut oferi peste 132 de milioane de lei. Cele mai mari sume le primesc federaţiile de canotaj, handbal şi scrimă. Însă, de exemplu, handbalul românesc nu va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Tokio.