Eduard Novak: „Îmi doresc foarte mult să particip și să fiu primul ministru din istorie care participă la Jocurile Olimpice”

  • Eduard Novak ar vrea să fie primul ministru din istorie care participă la JO
  • Novak a câștigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012
  • La Jocurile Olimpice de la Rio 2016, România a câștigat 4 medalii
  • Edward Novak: Ne vom axa pe 5 sporturi: atletism, înot, canotaj, caiac și ciclism
  • Novak: Cred că vom câștiga 6-7 medalii la următoarele Jocuri Olimpice

Eduard Novak se gândește la Jocurile Olimpice ca ministru, și la jocurile Paralimpice ca sportiv.

Ministrul Tineretului şi Sportului de la noi își dorește să participe la Jocurile Paralimpice de la Tokio.

Eu îmi doresc foarte mult să particip și să fiu primul ministru din istorie care participă la Jocurile Olimpice. Desigur, o să fac tot ce îmi stă în putință ca să mă pregătesc cât mai bine. Și de ce nu, poate aș avea șanse și la o medalie. Eu cred că România va câștiga 6-7 medalii olimpice și paralimpice.”, a spus acesta.

Novak vrea sa organizeze sportul ca Ungaria si România să se axeze pe 5 sporturi. Printre ele ciclismul – sport in care el a ajuns presedinte de federatie. La ciclism nici nu existăm. Tradiție zero. Cluburi – doar câteva. Drumurile – groaznice, iar singurul velodrom – Dinamo – arată ca după război și cel mai probabil va fi demolat. Lipsește din lista sporturilor strategice handbalul – unde avem palmares, jucători, antrenori și săli.

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului: „Sistemul de educație fizică este depășit. Nu avem nevoie de sprinturi, de cronometre, de sărituri… avem nevoie să învățăm copiii mici să se miște, să aibă o activitate care le place și ușor așa să îi implicăm în sport. Să salvăm banii pentru proiecte într-adevăr valoroase și pentru sporturile care într-adevăr au rezultate și cu care avem șanse la Jocurile Olimpice. Atletism, înot, canotaj, caiac”