• Și copiii din Italia au început azi şcoala
  • Austria a anunţa al doilea val al epidemiei
  • 158.000 de copii români au început şcoala în Italia
  • Israel anunţă carantină pentru 3 săptămâni

Şcoala a început in mai toată Europa, cu reguli extrem de stricte. Profesorii şi elevii poartă măşti tot timpul. În Italia au fost create 5.000 de clase noi şi tot atâtea au fost mărite.

Profesorii şi părinţii semnează un „pact pentru sănătate”, adică nu vor intra în școală dacă prezintă simptome de răceală. În Belgia, Germania, Spania și Franța, lucrurile sunt văzute cu mai multă lejeritate, deşi au apărut deja cazuri de infectare.

În acelaşi timp e încântat şi fericit că se poate vedea cu prietenii lui. Trebuie puţină prudenţă, puţină atenţie, încredere şi optimism”, spune Ana Maria, parinte al unui elev care a început școala azi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Pentru noi este a doua săptămână. Totul este bine. Suntem mulţumiţi”, spune Alex, un părinte din Spania.

Liniştit nu poţi fi niciodată. În situaţia actuală nu există siguranţa absolută, dar vedem că lucrurile se fac bine. este multă ordine”, a afirmat Carlos, un părinte spaniol.

Copii sunt foarte încântaţi. Voiau să vină la şcoală. De fapt, îi vedem pe cei care nu au început încă orele şi îi aduc pe fraţii mai mici şi ne spun. Vrem şi noi să venim odată!”, a spus directorul Trilema SAFA Madrid, Marta Monserrat.

Europa îşi deschide şcolile, dar virusul nu dă semne că se retrage

Austria zice că ”al doilea val” al pandemiei a luat avânt, în Anglia, adunările publice cu mai mult de șase persoane sunt ilegale de azi, iar Israelul se închide din nou pentru trei săptămâni.

„Scopul nostru este să oprim creșterea infectărilor, să oprim îmbolnăvirile, să intrăm într-o rutină cu coronavirusul”, a declarat Benjamin Netanyahu.