• Precipitațiile torențiale au făcut ca râul El Pato să iasă din matcă.
  • Președintele Nicolás Maduro a declarat trei zile de doliu național.
  • Inundațiile rezultate au distrus copaci, mașini, case și magazine din orașul situat la aproximativ 50 km sud-vest de capitala Caracas.

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise și peste 50 sunt în continuare date dispărute după ce alunecările de teren le-au distrus casele în orașul Las Tejerías din Venezuela.

Aproximativ 1.000 de membri ai personalului de urgență participă la operațiunile de căutare și salvare. Încercăm să salvăm pe oricine putem și ne exprimăm condoleanțele tuturor celor care au pierdut o persoană dragă”, a declarat vicepreședintele Delcy Rodríguez.

Președintele Nicolás Maduro a declarat trei zile de doliu național. Printre cei uciși se numără doi copii mici, a anunțat presa locală. Precipitațiile torențiale au făcut ca râul El Pato să iasă din matcă. Inundațiile rezultate au distrus copaci, mașini, case și magazine din orașul situat la aproximativ 50 km sud-vest de capitala Caracas.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Pe pereții caselor, noroiul gros arăta cât de sus au crescut apele. Un bărbat a povestit pentru AFP că a supraviețuit agățându-se de o antenă timp de 40 de minute, în timp ce casa sa și altele au fost luate de ape. Râul m-a prins și nu am găsit altceva de făcut decât să mă urc pe acoperiș și să mă agăț de o antenă, a spus bărbatul de 65 de ani.

Carmen Meléndez, care a trăit toată viața în oraș, a declarat: Satul este pierdut. Las Tejerías este pierdut.
Potrivit agenției de știri Efe, alimentarea cu energie electrică a orașului a fost întreruptă, lăsându-l în întuneric.

Locuitorii au săpat cu mâna în noroiul înecăcios pentru a încerca să găsească supraviețuitori. Acestora li s-au alăturat câini de urmărit și echipe specializate de căutare. Ministrul de interne Remigio Ceballos a declarat că alunecările de teren au fost provocate de uraganul Julia, care a trecut chiar la nord de Venezuela.

A fost un record de precipitații, atât de multă ploaie într-o singură zi cât se vede de obicei într-o lună, a declarat acesta.