• Baia Mare a intrat în carantină în urmă cu 12 zile
  • Orașul a atins o rată mare a infectărilor, peste 7 la mie, care acum scade
  • Franța a avut peste 80.000 de cazuri noi, în septembrie
  • Efectele carantinei: Franța are puțin peste 17.000 de noi infectări

Dacă vorbim de efecte pozitive ale carantinei, România are puține exemple pentru că s-a trezit târziu, în comparație cu alte țări din Europa. În vară, când toată lumea era relaxată, piteștenii erau obligați să poarte mască în aer liber.

Astăzi orașul lor nu e închis, cum este, de exemplu, Baia Mare, unde carantina a fost impusă în urmă cu aproape două săptămâni. Atunci rata de infectare depășea 6 la mie. În perioada următoare numărul cazurilor a atins un vârf, de peste 7 infectări la mia de locuitori, după care a început să scadă.

Efecte mult mai vizibile sunt în Franța. „Vor fi 3 pași pentru relaxare. Un prim pas în jurul datei de 1 decembrie, apoi înainte de sărbătorile de sfârșit de an și apoi din ianuarie 2021,” a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De la maximul istoric de la începutul lunii, peste 50.000 de cazuri, Franța a ajuns să numere în acest weekend puțin peste 17.000 de noi infectări. Bilanțul este din ce în ce mai mic iar numărul bolnavilor din spitale, cu SARS-CoV-2, a scăzut în cinci zile consecutive.