• Un grup de studenţi români, aflat într-un hotel din Turcia, a solicitat ajutorul ambasadei României pentru a reveni acasă.
  • Apelul a fost făcut după producerea cutremurului devastator din Turcia.
  • Membrii grupului sunt în siguranţă, anunţă autorităţile române.

Un grup de studenți români, aflat într-un hotel din Turcia, a solicitat ajutorul ambasadei României pentru a reveni acasă. Apelul a fost făcut după producerea cutremurului devastator din Turcia. Membrii grupului sunt în siguranţă, anunţă autorităţile române.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetăţeni români, care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş. Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator, a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere. Ca urmare a dialogului reprezentanţilor ambasadei cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale, s-a confirmat faptul că cetăţenii români sunt în siguranţă.

O echipă consulară din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, a mai spus MAE.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităţilor turce privind cetăţeni români afectaţi. Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, dacă situaţia o va impune, a precizat MAE.

Ministerul le reaminteşte cetăţenilor români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara.

Mai mult de 500 de persoane au fost ucise în două țări după ce unul dintre cele mai puternice seisme care au lovit Turcia în ultimii peste 100 de ani a provocat cutremure în întreaga regiune, prăbușind clădiri și trimițând locuitorii să alerge pe străzi.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs luni dimineață, imediat după ora locală 4.00, la 23 de kilometri est de Nurdagi, în provincia Gaziantep, la o adâncime de 24,1 kilometri, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite (USGS).