• Israelul a vaccinat 1,9 milioane de oameni cu a doua doză
  • Cazurile grave au scăzut cu 26% la persoanele peste 65 de ani
  • Israelul a trimis 5000 de doze de vaccin Moderna către Autoritatea Palestiniană

Magia vaccinurilor începe să se observe în Israel. Scad internările în spitale și ritmul infectărilor. Israelul are cea mai mare imunizare de masă din lume.

Vestea buna este că vaccinul reduce transmiterea virusului și, deci, contribuie la oprirea contaminărilor.
În Israel s-au făcut studii preliminare pe 200 de mii de persoane vaccinate, în comparație cu un grup similar care nu a fost vaccinat și s-a observat că probabilitatea de pozitivare la testul covid se reduce cu 33 la suta.
Cea mai recenta cercetare, publicata de profesorul Dvir Aran, biolog la Institutul de Tehnologie Techion-Israel, sugerează că vaccinul este eficient în proporție de 66-85% în prevenirea infecției și 87-96% în prevenirea unei forme grave a bolii.

Israel este tara unde vaccinarea se desfășoară cel mai repede, având deja 23 la suta din populație vaccinata. Aproape 40 la suta din populație a primit deja prima doza, și jumătate din persoanele cu vârstă de peste 60 de ani sunt vaccinate cu ambele doze.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pe primul loc în lume sunt Emiratele Arabe, aproape la egalitate cu Israelul, cu 40% din populație care a primit macar o doza de vaccin. Urmează Marea Britanie, cu 16%, Statele Unite cu 8,4%, Portugalia cu mai puțin de 4% și Germania, cu 3,6%. Spania, Franța și Italia au cam același ritm de vaccinare, mai lent, sub 3%.