• Israel a raportat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer în prevenirea infectării cu Covid-19.
  • Scăderea eficacităţii coincide cu numărul tot mai mare de cazuri cu varianta Delta.
  • Aproximativ 60% din populaţia de 9,3 milioane de persoane a Israelului a fost vaccinată cu cel puţin o doză.

Israel a raportat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer în prevenirea infectării cu Covid-19, relatează Reuters. Cu toate acestea, vaccinul rămâne eficient în prevenirea cazurilor grave.

Scăderea eficacităţii coincide cu numărul tot mai mare de cazuri cu varianta Delta, dar şi cu eliminarea restricţiilor din Israel.

Eficacitatea vaccinului în prevenirea infectării şi a cazurilor simptomatice a scăzut la 64%, a anunţat ministerul sănătăţii din Israel. În acelaşi timp, vaccinul are o eficacitate de 93% în ceea ce priveşte prevenirea cazurilor grave de coronavirus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

În comunicatul emis de minister nu au fost menţionate alte detalii, însă potrivit datelor publicate în luna mai, două doze de vaccin anti-Covid de la Pfizer asigurau o eficacitate de 95% împotriva infectării, spitalizării şi cazurilor grave.

Un purtător de cuvânt de la Pfizer a refuzat să comenteze datele venite din Israel, însă a menţionate alte cercetări, care arată că anticorpii produşi de vaccin pot în continuare să neutralizeze toate variantele de virus, inclusiv pe cea Delta.

Aproximativ 60% din populaţia de 9,3 milioane de persoane a Israelului a fost vaccinată cu cel puţin o doză de vaccin de la Pfizer.

Israel a renunţat la toate formele de restricţii, inclusiv purtarea măştilor de protecţie, însă purtarea măştii a fost reintrodusă parţial. În acelaşi timp, varianta Delta a devenit varianta dominantă la nivel global. De atunci, numărul de cazuri a crescut şi a ajuns la 343 de cazuri raportate duminică.